Skip to content

Moda de a fi anticomunist

Martie 26, 2010

Am citit acum câteva minute o ştire în care se spune că preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, dar şi alţi responsabili din domeniul sportului moldovenesc critică fosta guvernare, lăsând pe „ghebul” acesteia toate păcatele sportului nostru. Dacă e să iei în serios „revolta” acestora, s-ar părea că medaliile olimpice nu vin în ţara noastră tot din cauza comuniştilor!

Mă întreb: dar oare de ce au tăcut, timp de 8 ani, şi nu s-au revoltat că nu se face nimic în privinţa construcţiei unui stadion? Şi oare de ce atunci nu au îndrăznit să vorbească mai tare, ca să se facă auziţi, despre problemele cu care se confruntă? Le-a lipsit oare curajul? Sau şi aşa se simţeau bine?

E un „fenomen” ce bântuie acum societatea noastră. Cu cât te declari mai anticomunist, cu atât eşti mai bravo. Cu atât ai şanse mai mari de a fi „văzut” de „cine trebuie”. Cu atât visul tău de a obţine un fotoliu mai moale este mai aproape de a deveni realitate…

Societatea noastră este într-atât de polarizată, încât spectrul culorilor s-a redus doar la 2 nuanţe: alb şi negru. Nu există culori intermediare. Sau eşti roşu, sau albastru/verde/alb/galben etc.

Teamă mi-i că cei care acum declară sus şi tare că sunt „foarte” nemulţumiţi de activitatea fostei guvernări va da din codiţă atunci când, după următoarele alegeri, acea fostă guvernare va începe „să taie ca în curechi”. Pentru că toată lumea parcă s-ar întrece în semănarea floricelelor pe drumul revenirii celor care „au fost atât de răi”…

Reclame
One Comment leave one →
  1. Aprilie 2, 2010 5:37 pm

    Nu comuniștii au fost răi, ci oamenii tind a fi printre cei puternici, astfel se simt mai siguri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: