Skip to content

O elevă din Drochia deja se poate considera studentă la ASEM

Aprilie 9, 2010

La ASEM au fost făcute totalurile Olimpiadei Republicane la Economie, ediţia a XII-a. Astfel, câştigătoare a Premiului Mare a acestei competiţii a devenit Diana Cibotari, elevă în clasa a XII-a la Liceul „B. P. Haşdeu” din Drochia. Acest premiu constă în înmatricularea la studii la ASEM în afara concursului de admitere şi fără achitarea taxei de şcolarizare.

La ediţia din acest an a olimpiadei au participat 67 de elevi din instituţiile preuniversitare în care se studiază Economia aplicată, ei fiind încadraţi în 3 categorii: începători (clasa a X-a), avansaţi (clasa a XI-a) şi absolvenţi (clasa a XII-a). Din aceştia, 26 au concurat pentru Premiul Mare oferit de ASEM – o bursă de studii.

În mod tradiţional, Olimpiada a fost organizată de către Organizaţia obştească Junior Achievement Moldova, Academia de Studii Economice din Moldova, sub egida Ministerului Educaţiei şi cu sprijinul financiar al Fundaţiei „Familia Sturza” şi VICTORIABANK.

Cei mai buni participanţi la olimpiadă au beneficiat de cadouri, menţiuni, diplome de gradul III, II şi I. Ministerul Educaţiei a oferit premii băneşti în valoare de 400, 600, 800 şi 1000 lei. De asemenea, diplome au fost oferite şi profesorilor care i-au pregătit pe elevii şi liceenii care au fost desemnaţi ca fiind cei mai buni.

În cadrul Olimpiadei de Economie, s-a desfăşurat  şi o masă rotundă cu genericul „Costuri şi beneficii ale predării Economiei aplicate în şcoală”, la care au participat profesorii care predau economia aplicată. În cadrul acestei întâlniri, ei au avut posibilitatea să facă schimb de experienţă, să abordeze cele mai stringente probleme cu care se confruntă în procesul predării acestei discipline. Astfel, una dintre cele mai grave, în opinia profesorilor, rămâne a fi reducerea drastică a numărului de ore opţionale în şcoală şi concurenţa acerbă pentru acestea, la care pretind nu doar disciplinele „la alegere”, ci şi cele care presupun un examen de bacalaureat.

Corina Lungu, reprezentantă a Ministerului Educaţiei, a menţionat, în cadrul festivităţii de premiere a învingătorilor, că ministerul va menţine şi în continuare Economia aplicată ca disciplină opţională, deoarece devine tot mai mare importanţa şi necesitatea studiilor economice elementare pentru tânăra generaţie.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: