Skip to content

Ce lucruri „neaşteptate” se mai pot întâmpla în politica moldovenească?

Iulie 1, 2010

Îmi amintesc că, acum câţiva ani, în troleibuz, eu şi soţul meu ne-am întâlnit cu o persoană cunoscută (care lucra la un ziar de partid) care ne-a spus: Să vedeţi ce se va întâmpla zilele acestea!

Ştiind al cui e ziarul, m-am gândit că „patronul” va apărea în „faţa lumii” cu o nouă bombă, despre care să aibă ce scrie / vorbi / arăta prea de la noi. Peste o zi dau două însă, „pe neaşteptate” a apărut dispărutul Vlad Cubreacov! Coincidenţă? Cred că mai degrabă a fost un miracol. Pentru că lumea s-a bucurat de apariţia lui şi de faptul că a scăpat de presupusele lipsuri pe care „le-a îndurat” în perioada cât s-a aflat „în detenţie”. Tot atunci, ca într-un film, am revăzut scenele (şi reale, şi televizate) despre protestele studenţilor din Chişinău, care scandau eliberarea lui Vlad Cubreacov…

Acum, după ce au trecut ceva ani după apariţia „miraculoasă” a domnului respectiv şi după ce, personal, aşa şi nu am mai aflat unde şi cum a dispărut, mă întreb: oare ce lucruri „neaşteptate” se mai pot întâmpla în politica moldovenească?

Suntem într-o perioadă nu tocmai favorabilă show-urilor de orice gen. Criza continuă să danseze prin lume (provocând şomeri, falimente, disperare, sinucideri), natura se răzbună pentru toate fărădelegile omeneşti (provocând inundaţii, furtuni, alunecări de teren, oameni disperaţi, fără case etc.), copiii sunt supuşi diverselor experimente (introducerea noilor discipline de studiu cu prea puţin timp înainte de începerea unui nou an şcolar)…

Acest şir poate fi continuat la nesfârşit. Numai că în tumultul acestor probleme, apar alte subiecte, „dezbătute” intens de mulţi colegi de-ai mei din presă: evadarea unor persoane dintr-un partid şi aderarea lor la altele, „bombe” precum că milionarii / miliardarii moldoveni sunt tot mai puţini (din cauza crizei oare?), iar unii dintre ei, cică, aspiră la fotoliul de preşedinte al Moldovei (ce campanie de PR: largă şi… gratuită!) ş. a.

Oare ce se va mai întâmpla până în toamnă, când va trebui să mergem la urnele de vot, mai întâi, pentru a vota dacă ne dorim alegerea preşedintelui de către popor, iar mai apoi şi alegerea acestui preşeinte? Câţi milionari vor mai „lansa” câte o „bombişoară” despre intenţia de a salva politica moldovenească şi statul moldovenesc prin înaintarea propriei candidaturi la funcţia supremă? După cine vor mai alerga jurnaliştii, pentru a căuta materiale senzaţionale? Pe cine vom vedea cel mai frecvent la TV? Cine şi cu ce ne va mai uimi, astfel încât să ne întrebăm, pentru a nu ştiu câta oară: să fie Moldova o ţară a minunilor???

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: