Skip to content

Dacă eşti şomer, creşte iepuri!

Octombrie 6, 2010

1 octombrie 2010 – o zi grea, dramatică pentru foarte mulţi cetăţeni ai Cubei. Recent, conducerea partidului comunist cubanez a anunţat că 500 mii de salariaţi ai guvernului vor fi disponibilizaţi începând cu data de 1 octombrie curent.

Totodată, noii şomeri sunt „liniştiţi” cu oferta celor de la guvernare: aceşti oameni nu vor sta fără treabă. Ei se vor „integra” în economia ţării prin participare voluntară, directă la recoltarea produselor agricole, producerea cărămizilor, reparaţiile drumurilor şi podurilor. De asemenea, cetăţenii disponibilizaţi de conducerea cubaneză vor putea contribui la susţinerea economiei naţionale şi la prosperarea patriei prin creşterea iepurilor de casă.

Raul Castro, liderul cubanez, a declarat, cu această ocazie, că „respectiva reducere de personal nu reprezintă nici măcar 10 la sută din numărul total de salariaţi, dar, având în vedere patriotismul şi spiritul de sacrificiu pentru Revoluţie, poporul cubanez va găsi soluţii productive de a ieşi dintr-o economie cu ritm de dezvoltare prea lent, sub nivelul planificat”.

De remarcat că termenul „criză” nu a fost menţionat în anunţul difuzat de agenţia naţională de presă, radioul şi televiziunea din Cuba, deoarece, în opinia regimului de la Havana, „crizele economice nu pot exista decât în capitalism”.

Cuba are o populaţie de aproximativ 11 milioane de oameni, din care circa 6 milioane, inclusiv forţele armate, sunt salariaţi direcţi ai guvernului

Reacţia comunităţii cubaneze din Statele Unite, judecată după conţinutul ziarelor lor, este una de ironie, sarcasm şi comedie.
Ziarul „Cuba Libre”, din Miami, Florida, vorbind despre „ordinul” privind creşterea iepurilor de casă, ca sursă de carne, subliniază că Havana este unul dintre cele mai salubre oraşe din lume.
„Nu există şobolani, pentru că Fidel Castro a ordonat, cu ani în urmă, prinderea tuturor şobolanilor din ţară, care ulterior au fost serviţi turiştilor străini, în hoteluri şi restaurante, drept carne de veveriţă”.
Un comentator de radio din Miami a menţionat că un bun conducător de stat trebuie să ia decizii dificile, greu de suportat, uneori. În privinţa asta, notează el, Cuba are cei mai buni conducători din lume.

(După presa străină)

Reclame
One Comment leave one →
  1. roly permalink
    Iulie 24, 2012 8:55 am

    iepuri mei sunt de 100000000000000 ori mai frumosi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: