Skip to content

21 ianuarie – Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor

Ianuarie 20, 2011

La 21 ianuarie, în toată lumea, este marcată una dintre cele mai neobişnuite sărbători – Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor (International Hug Day).

Această săЭтот праздник, по всей вероятности, выдумали студентыrbătoare a fost instituită în SUA, în anul 1986, iniţial numindu-se Ziua Naţională a Îmbrăţişărilor (National Hug Day). În scurt timp, ea s-a răspîndit în toată lumea.

Potrivit tradiţiei evenimentului, în această zi, oricine poate îmbrăţişa orice persoană, chiar şi din cele necunoscute.

Deşi Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor are o „vîrstă” relativ mică, aşa şi nu se ştie cine este „părintele” sărbătorii. NImeni nu ştie, cui i-a venit ideea sărbătoririi atît de „strînse” a zilei de 21 ianuarie şi, mai ales, de ce a fost aleasă anume această zi. Se consideră, totuşi, că autorii ideii sînt studenţi.

Anume în această zi, băieţi şi fete îşi permiteau să se îmbrăţişeze fără un motiv oarecare şi fără aluzii ascunse. Iar legenda susţine că, în timpul unei îmbrăţişări prieteneşti, oamenii „fac schimb” de căldură sufletească.

Psihologii consideră că oamenii care îşi doresc să vă îmbrăţişeze, simt nevoia de  afecţiune, siguranţă, dragoste şi confort. Iar îmbrăţişările ne însoţesc pe parcursul întregii vieţi. Ne îmbrăţişăm prietenii şi rudele atunci cînd ne întîlnim, după o despărţire mai îndelungată, pentru a ne împărtăşi bucuria şi recunoştinţa. De asemenea, îmbrăţişările sînt „prezente” şi în cazul despărţirilor de cei dragi.

În comparaţie cu alte sărbători, cea pe care o marcăm la 21 ianuarie nu presupune şi cheltuieli financiare. Ce ne costă să îi îmbrăţişăm pe cei dragi? De ce să nu le demonstrăm, astfel, că îi iubim şi îi preţuim?

P.S. Tu pe cine ai îmbrăţişa la 21 ianuarie???

Traducere şi adaptare de pe http://www.calend.ru

Anunțuri
4 comentarii leave one →
  1. danutza permalink
    Ianuarie 21, 2012 5:24 pm

    pe nimeni

  2. Iulie 7, 2013 10:47 am

    In 21 ianuarie sunt nascut eu:))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: