Skip to content

7 aprilie – Ziua mondială a sănătăţii

Aprilie 7, 2011

În fiecare an, la 7 aprilie, este marcată Ziua mondială a sănătăţii (World Health Day) – zi în care, în 1948, a fost creată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) (World Health Organization, WHO). În prezent, OMS este constituită din 191 de ţări.

Marcarea acestei sărbători a devenit tradiţională în 1950. Astfel, în această zi, se organizează diferite evenimente, menite să sensibilizeze opinia publică în ce priveşte problemele ce ţin de sănătate. Iar organizaţiile/instituţiile medicale sunt îndemnate să propună soluţii privind îmbunătăţirea sănătăţii oamenilor din toată lumea.

În fiecare an, evenimentele organizate de Ziua mondială a sănătăţii se desfăşoară sub anumite lozinci. Astfel, în 2009, principala temă a acestei zile a fost securitatea instituţiilor medicale şi disponibilitatea lucrătorilor medicali să acorde ajutor persoanelor care au avut de suferit de pe urma diferitelor situaţii excepţionale. În 2010, lozinca sărbătorii respective a fost „1000 de oraşe – 1000 de vieţi”. În toată lumea, s-au organizat manifestări orientate spre crearea, în oraşe, a condiţiilor favorabile pentru organizarea diferitelor evenimente sportive, iar în presă au apărut materiale ce propagau un mod de viaţă sănătos.

Pentru anul 2011, tema prevăzută este rezistenţa organismului uman la preparatele antibacteriene. Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de rezistenţa tot mai mare a organismului uman la antibiotice.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: