Skip to content

Aforisme despre… vecini

mai 25, 2011

În contextul Zilei Europene a vecinilor, vă propun câteva aforisme despre vecini, din colecţia mea personală. Am căutat şi muzicuţă „la temă”, dar am găsit numai ceea ce veţi găsi la sfârşit… Sper să vă placă… 🙂

Raza de soare care te încălzeşte pe tine nu-ţi este împuţinată prin faptul că se mai încălzeşte la ea şi vecinul tău. (A.Vlahuţă)

Există mulţi oameni care nu îndrăznesc să se sinucidă de teamă că ce vor spune vecinii. (Cyril Connolly)

Omul căruia trebuie să-i fac bine sunt eu însumi. Dar datoria mea faţă de vecinul meu este exprimată mult mai bine prin a spune că trebuie să-l fac fericit dacă pot. (Robert Louis Stevenson)

Datoria de a ajuta Sinele tău în sensul cel mai înalt implică şi a-l ajuta pe vecinul tău. (Samuel Smiles)

Fii în război mereu cu viciile tale, în pace cu vecinii tăi şi fă ca fiecare An Nou să vadă că eşti un om mai bun. (Benjamin Franklin)

Virtutea nu va fi lăsată să stea singură. Cel care o practică va avea vecini. (Confucius)

Este o lege că omul trebuie să-şi iubească vecinul ca pe el însuşi. Peste câteva sute de ani, asta trebuie să fie la fel de natural pentru omenire ca a respira sau a umbla drept, dar dacă nu va învăţa asta, va pieri. (Alfred Adler)

Din egalitatea drepturilor rezultă identitatea intereselor noastre cele mai înalte: tu nu poţi încălca drepturile vecinului tău fără să dai o lovitură periculoasă drepturilor tale. (Karl Schurz)

Nu trebuie să-ţi ucizi vecinul pe care probabil îl urăşti cu adevărat, dar, cu puţină propagandă, această ură poate fi transferată asupra unei naţiuni străine, faţă de care toate impulsurile tale ucigaşe devin eroism patriotic. (Bertrand Russell)

Dacă o prăpastie adâncă separă credinţa vecinului meu de a mea, există întotdeauna puntea de aur a toleranţei. (Jalal ad-Din Rumi)

Eu un lucru remarcabil că noi într-adevăr îl iubim pe vecinul nostru ca pe noi înşine şi îi facem ceea ce ne facem şi nouă. Îi urâm pe alţii atunci când ne urâm pe noi înşine. Suntem toleranţi faţă de alţii atunci când ne tolerăm pe noi înşine. Îi iertăm pe alţii atunci când ne iertăm pe noi înşine. Suntem tentaţi să-i sacrificăm pe alţii atunci când suntem gata să ne sacrificăm pe noi. (Eric Hoffer)

Viziunea vecinului tău este la fel de adevărată pentru el ca viziunea ta pentru tine. (Miguel de Unamuno)

Adevărul nu este destul de interesant pentru cei a căror distracţie depinde de caracterele şi vieţile vecinilor lor. (George Bancroft)

Există trei vecini răi: râurile mari, domnii mari şi drumurile mari. (Proverb)

În general vorbind, este mult mai uşor să iubeşti toată omenirea decât pe vecinul de alături.

Biografia este o regiune foarte bine delimitată care se învecinează la nord cu istoria, la sud cu literatura, la est cu necrologul şi la vest cu plictiseala. (Philip Guedalla)

Responsabilitate: o povară detaşabilă care poate fi pusă pe umerii lui Dumnezeu, a Soartei, a Destinului, a Norocului sau a unui vecin. În zilele astrologiei, se obişnuia să se transfere unei stele. (Ambrose Bierce, Dictionarul Diavolului, 1911)

http://www.trilulilu.ro/barthy/66e89dba6d0a5d

http://muzica.descarcagratis.net/muzica-populara/FUEGO–La-vecinul-peste-drum_15431.html

http://www.youtube.com/watch?v=8CyaAzhhA9o&feature=related

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: