Skip to content

6 iulie – Ziua mondială a sărutului

Iulie 5, 2011
Ziua Mondială a sărutului (World Kiss Day или World / International Kissing Day), marcată anual la 6 iulie, a fost „născocită” în Marea Britanie. Iar acum două decenii, această sărbătoare a fost aprobată de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Potrivit http://www.calend.ru, În această zi, în multe ţări, se organizează diferite concursuri ale sărutului, participanţii având posibilitatea de a câştiga diverse premii.

Dacă vă întrebaţi, cum a apărut sărutul, s-ar putea să nu primiţi niciodată răspuns. Sărutul nu a fost inventat de nimeni şi, deci, nu poartă numele nimănui.
Ce mai puteţi afla despre sărut? 
Timp de 8 ore, americanul A. E. Wolfram din Minnesota a sărutat 8001 persoane. „Evenimentul” a avut loc la 15 septembrie 1990, în cadrul unui festival. Astfel, pupăciosul a reuşit să sărute câte o persoană la fiecare 3,6 secunde. 🙂
Primul sărut televizat a fost difuzat în anul 1896, el fiind înveşnicit de May Irwin şi John C. Rice, într-un clip de 30 de secunde, intitulat „Sărutul”.
Filmul cel mai „bogat” în săruturi este „Don Juan” (anul 1926, Warner Bros. Pictures): 191 de săruturi. 
Cel mai îndelungat sărut din istoria cinematografiei a fost cel al lui Regis Toomey şi Jane Vajmy: 185 de secunde, ceea ce constituie 4% din durata filmului You’re in the Army Now (anul 1940).
Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: