Skip to content

6 iulie – Ziua mondială a sărutului

Iulie 5, 2011
Ziua Mondială a sărutului (World Kiss Day или World / International Kissing Day), marcată anual la 6 iulie, a fost „născocită” în Marea Britanie. Iar acum două decenii, această sărbătoare a fost aprobată de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Potrivit http://www.calend.ru, În această zi, în multe ţări, se organizează diferite concursuri ale sărutului, participanţii având posibilitatea de a câştiga diverse premii.

Dacă vă întrebaţi, cum a apărut sărutul, s-ar putea să nu primiţi niciodată răspuns. Sărutul nu a fost inventat de nimeni şi, deci, nu poartă numele nimănui.
Ce mai puteţi afla despre sărut? 
Timp de 8 ore, americanul A. E. Wolfram din Minnesota a sărutat 8001 persoane. „Evenimentul” a avut loc la 15 septembrie 1990, în cadrul unui festival. Astfel, pupăciosul a reuşit să sărute câte o persoană la fiecare 3,6 secunde. 🙂
Primul sărut televizat a fost difuzat în anul 1896, el fiind înveşnicit de May Irwin şi John C. Rice, într-un clip de 30 de secunde, intitulat „Sărutul”.
Filmul cel mai „bogat” în săruturi este „Don Juan” (anul 1926, Warner Bros. Pictures): 191 de săruturi. 
Cel mai îndelungat sărut din istoria cinematografiei a fost cel al lui Regis Toomey şi Jane Vajmy: 185 de secunde, ceea ce constituie 4% din durata filmului You’re in the Army Now (anul 1940).
Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: