Skip to content

20 noiembrie – Ziua Mondială a Copiilor

Noiembrie 20, 2011

În 1954, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a recomandat tuturor ţărilor să accepte sărbătorirea Zilei Mondiale a Copiilor, zi în care sănătatea şi siguranţa copiilor să fie în atenţia autorităţilor. ONU nu a indicat o zi specială în acest sens.

20 noiembrie semnifică ziua în care Adunarea Generală a ONU a adoptat Declaraţia privind drepturile copilului (1959), iar în 1989 – Convenţia privind drepturile copilului.

http://www.calend.ru scrie că, anual, 11 milioane de copii mor înainte de a-şi sărbători 5 ani de la naştere, iar alte zeci de milioane sunt bolnavi fizic şi psihic, neavând condiţii normale de trai, educaţie şi dezvoltare.

Mulţi copii ar putea fi salvaţi dacă ar beneficia de condiţii de trai mai bune, deoarece majoritatea cazurilor de îmbolnăvire şi deces sunt provocate de sărăcie, discriminare şi violenţă.

E de menţionat că în calendar mai este cel puţin o sărbătoare consacrată copiilor: la 1 iunie este marcată Ziua internaţională a protecţiei copilului.

Reclame
4 comentarii leave one →
 1. Noiembrie 21, 2011 12:51 am

  Oare copiii care sint supusi avorturilor platite de ONU intra si ei aici?

  • Noiembrie 21, 2011 8:16 am

   Cristina, despre aceasta… istoria tace… Desigur, sunt o mulţime de cazuri triste ce ţin de viaţa copiilor, dar schimbarea situaţiei în bine depinde, în cea mai mare parte, de conducerea fiecărei ţări…

   • Noiembrie 21, 2011 1:50 pm

    Nu, istoria nu tace, doar propaganda ONU este mai puternica. Atunci cind tarilor relativ sarace sau cu probleme economice li se flutura milioane de dolari in fata daca accepta avorturile, care crezi ca va fi decizia acelor tari? ONU impinge si promoveaza avorturile pentru ca apoi sa stabileasca o zi sau doua pentru sarbatorirea copilului. Oare nu este ipocrit din partea lor?

   • Noiembrie 21, 2011 1:59 pm

    Cristina, aşa este. Dar în ce priveşte avorturile, este o problemă în primul rând a celor care fac acest pas. Ar trebui să pună mai des în mişcare capul, mintea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: