Skip to content

14 ianuarie – Ziua copiilor, în Thailanda

Ianuarie 13, 2012

În comparaţie cu Ziua internaţională a protecţiei copilului, marcată  la 1 iunie, în Thailanda, Ziua copiilor (Children’s Day) este sărbătorită în a doua sâmbătă din luna ianuarie.

În această ţară, copiii sunt consideraţi cea mai mare bogăţie. Thailandezii consideră că o ţară poate prospera doar dacă va avea cetăţeni inteligenţi, de aceea acordă o atenţie deosebită educaţiei copiilor.

Instituirea Zilei copiilor a fost motivată prin necesitatea conştientizării de către fiecare thailandez a rolului foarte important pe care îl au copiii acestei ţări.

Pentru prima oară, această sărbătoare, numită iniţial Ziua Naţională a copiilor (National Children’s Day), a fost marcată în anul 1955, în prima zi de luni din octombrie. Doar în 1963 această sărbătoare a fost „transferată” în a doua zi de sâmbătă a lunii ianuarie.

În această zi, în Thailanda sunt organizate mai multe evenimente consacrate copiilor de toate vârstele. Accesul la cele mai multe distracţii este gratuit sau doar la o jumătate de preţ. 

Ca şi multe alte sărbători ale thailandezilor, Ziua copiilor este „însoţită” de carnavaluri, festivaluri, concursuri, datorită cărora Tailanda se transformă într-o ţară de basm.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: