Skip to content

„Enciclopedia familiei” – concurs pentru elevii din Moldova

aprilie 27, 2012

Ministerul Educaţiei de la Chişinău anunţă lansarea Concursului republican „Enciclopedia familiei”, cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei, care va fi marcată la 15 mai 2012. La concurs sunt invitaţi să participe elevii din clasele I-XII.

Iată în ce constă regulamentul concursului:

Elevii din clasele I-IV vor prezenta câte 1-2 desene (în creion, acuarelă, ulei etc.), în care este prezentată familia. Tematica desenelor este sugestivă – „Familia mea”. Criterii de apreciere: corespunderea cu tematica concursului, originalitatea compoziţiei, valoarea artistică.

Elevii din clasele V-IX vor prezenta „Arborele genealogic” – lucrare individuală, constituită gradual, din elemente completate cu nume şi date, despre familia elevului. Criterii de apreciere: corectitudinea îmbinării elementelor, complexitatea din punct de vedere al numărului de generaţii şi al gradului de înrudire, originalitatea.

Elevii din clasele X-XII vor scrie un eseu cu motto-ul „Împreună suntem o familie”. Criterii de apreciere: corectitudinea exprimării, complexitatea şi viabilitatea argumentelor.

Etapele concursului:

Etapele I şi II – se vor realiza în teritoriu (la nivel de instituţii şi raion).

Perioada de desfăşurare: 26 aprilie – 13 mai 2012.

Etapa III – lucrările învingătoare la etapa raională (câte o lucrare învingătoare pentru fiecare concurs) vor fi expediate pe adresa Comitetului organizatoric, până la 15 mai 2012:

mun. Chişinău, str. 31 August nr. 131, Casa ONU, UNFPA, Pentru concursul republican „Enciclopedia familiei”.

Pe partea de verso a lucrării să se scrie: numele, prenumele, vârsta copilului, clasa în care învaţă, adresa şi denumirea instituţiei de învăţământ, localitatea, raionul.

Etapa IV – Premierea învingătorilor, în cadrul festivităţii care se va desfăşura la 20 mai 2012, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare” din Chişinău. 

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: