Skip to content

Şi elevii pot fi antreprenori!

mai 25, 2012

Junior Achievement Moldova vă invită să vizitați Târgul Național al Companiilor Școlare, unde vor participa 20 de companii școlare din cadrul programelor de educație economică și echipe invitate de la școlile internat din țară.

Evenimentul este o oportunitate pentru elevii cu vârsta cuprinsă între 12-19 ani, care au experiență antreprenorială, de a activa într-un mediu de afaceri real, de a promova și a comercializa produsele Companiei Şcolare, imaginea proprie și a instituției de învățământ din care fac parte. De asemenea, evenimentul este pentru elevi o oportunitate de a se familiariza cu experiența și ideile altor tineri în domeniul antreprenoriatului.

La târg vor fi expuse produse create manual. Vizitatorii vor putea interacționa cu tineri activi, ingenioși, viitori antreprenori de succes.

Elevii participanți la eveniment au fost instruiți în cadrul programului de educație economică Compania Şcolară. Acesta reprezintă un ”laborator” economic și de afaceri care îi ajută pe elevi să înțeleagă, prin practică, principiile teoretice ale afacerilor și mecanismele economiei de piață.

În cadrul Târgului va avea loc Competiţia Națională “Compania Anului” – un concurs captivant al Companiilor Şcolare, ce are ca scop identificarea și încurajarea celor mai bune echipe din instituțiile preuniversitare, care au experiență în domeniul antreprenoriatului.

Cea mai bună echipă va reprezenta Republica Moldova la Competiția Internațională a Companiilor Școlare, organizată de Junior Achievement Europa în România, unde vor participa echipe din peste 17 țări ale lumii.

Evenimentul este desfășurat cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, B.C.”Moldova Agroindbank”, compania Linella, Ministerul Economiei al RM și Fundația Familia Sturza.

Târgul Național al Companiilor Școlare va avea loc la 1 iunie 2012, în cadrul expoziției dedicate copiilor și adolescenților organizată de Moldexpo.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: