Skip to content

Vrei să înveţi în Olanda? Această informaţie e pentru tine!

februarie 17, 2013

Dacă ai reuşit să obţii cetăţenia României şi îţi doreşti să obţii studii de calitate la o universitate din Olanda, acum ai şansa de a afla, din prima sursă, care sunt cerinţele pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a-ţi vedea visul împlinit.

Pentru aceasta, trebuie să te înregistrezi aici, apoi să te deplasezi la Bucureşti, unde, pe 14 martie 2013, mai multe universităţi din Olanda vor participa la Holland Education Day. Timp de o zi, vei avea posibilitatea de a afla, cum funcţionează sistemul educaţional olandez şi ce îţi poate el oferi. Întregul program al evenimentului îl poţi vedea aici.
http://www.hollandeducation.ro/ propune o listă de avantaje ale studiilor în universităţile din ţara lalelelor.
1. Calitatea educaţiei şi cercetării de renume mondial: 12 universităţi din cele 19 de cercetare din Olanda se află în TOP 200 (Times Higher Education), următoarele 7 ocupând locuri până în 350. Universităţile olandeze folosesc metode inovative de lucru cu studenţii şi îţi vor valorifica creativitatea.
2. Mediu de studiu „extra-internaţional”: peste 87.000 de studenţi internaţionali învăţau în Olanda în anul universitar 2011-2012, ceea ce înseamnă că la terminarea studiilor vei fi pregătit pentru a lucra oriunde în lume ţi-ai dori. Acest proiect devine şi mai important când ne gândim la mărimea Olandei în contrast cu impactul pe care l-a avut şi îl are în prezent în economia mondială.
3. Cea mai mare diversitate de programe în limba engleză (pentru o ţară non-nativă vorbitoare a acestei limbi): Olanda a fost prima ţara ne-vorbitoare de limba engleză în care au început să se predea cursuri în întregime în engleză. Acum, diversitatea acestora depăşeşte pe a oricărei alte destinaţii de studiu din lume.
4. Învăţământ accesibil: Taxe de şcolarizare mici (1800 euro/an) pe care o poţi acoperi printr-un împrumut guvernamental foarte avantajos. De la 1 ianuarie 2014, studenţii români nu vor mai avea nevoie de un permis de muncă pentru a lucra part-time în Olanda, astfel fiind posibilă suplinirea nevoii de finanţare cu venituri din activitatea lor şi beneficiind de o bursă guvernamentală de până la 500 euro/lună.
5. Un sistem pregătit să răspundă nevoilor tale: în Olanda, vei găsi un sistem de învăţământ care îţi poate oferi pregătirea de care ai nevoie. Dacă vrei un program de studiu practic, orientat spre ceea ce caută potenţialii angajatori, există 39 de universităţi de ştiinţe aplicate cu o ofertă largă de programe construite tocmai pentru a te ajuta să fii pregătit pentru un job în domeniul care te interesează. Iar dacă doreşti să lucrezi în cercetare sau în mediul academic, una dintre cele 19 universităţi de top de cercetare te poate pregăti pentru un asemenea traseu.
Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: